Vanhetessasi lihasmassasi pienenee, joten jos jätät sen luonnolliseksi ilmiöksi ikääntymisen takia, sinulla voi olla ongelmia maksasi terveydellä, joten sinun on oltava varovainen. Kun lihaskudoksen puutteesta johtuva sarkopenia rasittaa luita ja niveliä, rustovaurion ja niveltulehduksen riski kasvaa ja toiminnan määrä vähenee, mikä lisää kroonisten sairauksien, kuten diabeteksen, korkean verenpaineen ja dyslipidemian, todennäköisyyttä. Siksi on tärkeää säilyttää lihasmassa ikäsi mukaan ja sinun on tarkistettava, oletko ‘vähentyneessä’ tilassa.

Sarkopenia voidaan diagnosoida ‘sormitesti’, joka kääri vasikan kädelläsi. Tokion yliopiston geriatrian instituutin kehittämä menetelmä peittää vasikan paksuin alue leveän ympyrän muodossa sitomalla peukalo ja etusormi. Tällä hetkellä, jos sormitus on suurempi kuin vasikan ympärysmitta ja tila jätetään löysään tilaan, epäillään sarkopeniaa. Tokion yliopiston gereriatriayhdistyksen mukaan ihmisillä, joilla on täydelliset sormet, on 2,4 kertaa suurempi sarkopeniariski kuin paksulla sormilla, ja ihmisillä, joilla on suuremmat sormet, on 6,6 kertaa suurempi sarkopenian riski kuin ihmisillä, joilla on paksummat vasikat kuin sormet.

Vasikan ympärysmitta on myös mahdollista mitata mittalaitteella, kuten mittanauhalla sarkopenian selvittämiseksi. Kyungheen yliopistollisen sairaalan perhelääketieteen osaston Wonwonin johtajan ja professori Kim Seon-youngin tekemän 657 iäkkään korealaisen tutkimuksen tuloksena koko kehon lihasmassa osoitti taipumusta olla verrannollinen vasikan ympärysmittaan ja 82%: lla sarkopeniasta diagnosoiduista potilaista vasikan ympärysmitta oli alle 32 cm. Siksi, jos olet yli 65-vuotias ja sinulla on suuri todennäköisyys sarkopenian saamiseen korkeudesta tai sukupuolesta riippumatta, jos vasikan ympärysmitta on alle 32 cm, sinun pitäisi epäillä sarkopeniaa.

On yleisesti tiedossa, että laihduttamiseksi sinun on lisättävä lihasmassaa. Jotkut väittävät kuitenkin, että lihasmassan kasvulla ei ole merkittävää vaikutusta laihtumiseen. Tämä tarkoittaa, että aineenvaihdunnan 건마 perusnopeuden kasvu on vähäistä, vaikka lihasmassa kasvaa.

Aineenvaihdunnan perusnopeus on energia, jota kehomme käyttää elämän ylläpitämiseen, kuten hengitykseen ja sopivan ruumiinlämpötilan ylläpitämiseen. Jos perusmetabolia on korkea, keho kuluttaa paljon energiaa, joten voit laihtua helposti pienellä liikunnalla, ja painosi nousee vähemmän, vaikka syöt saman määrän ruokaa.

Mitä enemmän lihaksia sinulla on, sitä korkeampi aineenvaihduntasi on. Asiantuntijat selittävät kuitenkin, että lihasten kulama perusmetabolia ei ole suuri. Yleensä lihasten määrä, jota liikunnalla voidaan lisätä, on noin 1 kg, ja lihaksen kuluva perusmetabolia on noin 13 kg. Ohjaaja Seo Jae-won 365mc: n sairaalasta selitti: “Ottaen huomioon, että kulhossa riisiä on noin 300 kcal, se on pieni määrä.”

Lihasmassaa ei myöskään ole helppo saavuttaa laihdutuksen aikana. Monien naisilla tehtyjen tutkimusten mukaan suurin osa heistä ei saa lihasmassaa laihdutuksen aikana. Ohjaaja Seo selitti, että aerobinen liikunta ja voimaharjoittelu voivat estää lihasten menetyksen, joka voi tapahtua ruokavalion aikana, mutta lihasmassaa on vaikea kasvattaa laihdutuksen aikana. ”Laihduttamisen yhteydessä sinun tulee keskittyä lihasmassahäviön minimointiin eikä lihasmassan lisäämiseen. .

Jos haluat vähentää lihasten menetystä hieronnan aikana, säännöllinen liikunta on tärkeää, mutta oikea ravitsemus on vielä tärkeämpää. Tämä johtuu siitä, että on helppo unohtaa ravintoaineita, jotka auttavat ylläpitämään lihasten toimintaa, kuten ylläpitämään vähäkalorista ruokavaliota, proteiineja ja vitamiineja. Ohjaaja Seo neuvoi: “Jos rajoitat kaloreita, painosi nousee vähentämällä lihasmassaa ja perusmetaboliaa, joten on toivottavaa kuluttaa erilaisia ravintoaineita ja kuluttaa 500 – 1000 vähemmän kaloreita kuin tavallisesti lihasmassan ylläpitämiseksi ja terveellisen ruokavalion takaamiseksi.” Proteiinia tulisi käyttää lihan tai kalan täydellisenä proteiinina, mutta ei liikaa, jotta proteiinin saanti ei ylitä 30 g.

Säännöllinen liikunta on myös tärkeää

답글 남기기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다